MATHEMATICS
HIGH SCHOOL

Answer: Dilation never does.

Reflection often doesn't.

Reflection often doesn't.

COLLEGE

Suppose you're adding 43 and 28 will you regroup? explain

Yes, since 43 is the bigger number, but in each number's ones place 8 is larger than 3, so you would have to regroup in the ones place.

HIGH SCHOOL

Convert 12°34'56” to decimal degree form. Round your answer

to four decimal places.

Answer: 12.7323 degrees

Step-by-step explanation:

We want to convert 12 degrees, 34 minutes and 56 seconds to degrees.

12 degrees will remain as 12 degree.

To convert 43 minutes to degree, it would be

60 minutes = 1 degree

43 minutes = 43/60 = 0.7167 degrees

To convert 56 seconds to degree, it would be

3600 seconds = 1 degree

56 seconds = 56/3600 = 0.01556 degrees

Therefore,

12°34'56” to decimal degree form would be

12 + 0.7167 + 0.01556 = 12.73226

Rounding up to four decimal places, it becomes

12.7323 degrees

Answer:

12.57555 rounded to 12.5756

Step-by-step explanation:

34'=34*1/60=0.56°

56''=56/1/3600=0.01555°

12°+0.56°+0.01555°=12.57555°

MIDDLE SCHOOL

You found a job that pays $12$12 per hour. After working for one year, you will get a 4%4% raise. What will be your new pay rate after one year?

12 x .04 = .48

New pay will be $12.48

New pay will be $12.48

So your rate is $12 per hour or 12/1. You need to find 4% of that to find your raise per day after a year.

x/12 = 4/100

(we always put percentages over 100)

multiply 12 by 4...=48

Then divide by 100 to find 4% of 12

48/100=0.48 This is 4% of 12

REMEMBER: This is ONLY how much you got raised by, so you need to add $12 to that to find your rate per day after a year

Your new rate after a year is 12.48 per day.

x/12 = 4/100

(we always put percentages over 100)

multiply 12 by 4...=48

Then divide by 100 to find 4% of 12

48/100=0.48 This is 4% of 12

REMEMBER: This is ONLY how much you got raised by, so you need to add $12 to that to find your rate per day after a year

Your new rate after a year is 12.48 per day.

MIDDLE SCHOOL

Divide 72 into 2 groups so the ratio is 3 to 5

Answer:

Step-by-step explanation:

Let x = the number of rolls in group 1

Let y = the number of rolls in group 2

We know that the ration of rolls is 3 to 5, so we know that:

3x = 5y

x = 5/3 * y

We also know that the total number of rolls is 72, so we know that:

x + y = 72

Now we have two equations and two variables, so we can solve.

Using substitution on the second equation, we have this:

(5/3 * y) + y = 72

Now solve for y:

8/3 * y = 72

y = 72 * 3/8

y = 27

Now we can plug this value into the second equation to find the value of x:

x + y = 72

x + 27 = 72

x = 72 - 27

x = 45

Therefore, one group has 27 rolls, the other has 45.

You can prove that the ration is 3 to 5 by dividing the first value by 3 and the second value by 5:

27 / 3 = 9

45 / 5 = 9

Answer:

27 and 45

Step-by-step explanation:

3x +5x= 72

8x=72

x=9

3*9=27 (27/3=9)

5*9=45 (54/5=9)