MATHEMATICS
HIGH SCHOOL

Answer: Define x and y:

Let the first number be x and the second number be y.

Setup the equations:

y + 2x = 10 ----------- (1)

2y + x = 11 ----------- (2)

Solve x;

From (1):

y + 2x = 10

y = 10 - 2x ----------- Sub into (2)

2(10 - 2x) + x = 11

20 - 4x + x = 11

20 - 3x = 11

3x = 20 - 11

3x = 9

x = 3 ----------- Sub into (1)

y + 2(3) = 10

y = 10 - 6

y = 4

Find the numbers:

First number = x = 3

Second number = y = 4

Answer: The two numbers are 3 and 4.

Let the first number be x and the second number be y.

Setup the equations:

y + 2x = 10 ----------- (1)

2y + x = 11 ----------- (2)

Solve x;

From (1):

y + 2x = 10

y = 10 - 2x ----------- Sub into (2)

2(10 - 2x) + x = 11

20 - 4x + x = 11

20 - 3x = 11

3x = 20 - 11

3x = 9

x = 3 ----------- Sub into (1)

y + 2(3) = 10

y = 10 - 6

y = 4

Find the numbers:

First number = x = 3

Second number = y = 4

Answer: The two numbers are 3 and 4.

COLLEGE

Jonesville and smithville each have a population of size 2600 at time t = 0, where t is measured in years. Suppose jonesville's population grows by 170 people per year. Suppose the population of smithville grows by 7% per year. 1. Which is true? (Circle one)

A. Both towns are growing exponentially.

B. Jonesville is growing linearly and Smithville is growing exponentially.

C. Jo nesville is growing exponentially and Smithville is growing linearly

D. Both towns are growing linearly.

Answer: B. Jonesville is growing linearly and Smithville is growing exponentially.

Step-by-step explanation:

Linear growth :

- Population grow by a constant amount after each time period.
- The rate of change of dependent variable with respect to independent variable is a constant.
- It is represented by line on graph.
- Equation for linear growth : , c = initial value and m is the rate of change of y with respect to x.

Exponential growth :

- Population grow by a constant ratio .
- It is represented by a curve on graph.
- Equation for exponential growth : , a = initial value and r is rate of growth ( in decimal ) and x is time period.

Given : Jonesville's population grows by 170 people per year.

i.e .Population grow by a constant amount per year.

⇒ Jonesville is growing linearly.

The population of smithville grows by 7% per year.

i.e. Population grow by a constant ratio.

⇒Smithville is growing exponentially.

Hence, the true statement is "B. Jonesville is growing linearly and Smithville is growing exponentially."

MIDDLE SCHOOL

A 52% video game is advertised for 20% off. If sales tax is 6%,how much will the video game cost

Answer:

Equation: 52+(52•.20) that is the first part for your answer you should get 10.4 or $10.40. Then you would take 52-10.4=41.60 then keeping that number in mind you do 41.60• .06 and get, rounded, 2.50. Then you would add 41.60+2.50 and get $44.10 as your answer . I hope I could help

Step-by-step explanation:

MIDDLE SCHOOL

Eliah bought 1.87 pounds of chicken and 2.46 pounds of turkey at the deli. About how many pounds of meat did he buy?

So,

If this was mental math, I would round 1.87 to the nearest pound and 2.46 to the nearest half pound, making the following addition problem:

2 + 2.5 = 4.5

Because 1.87 is closer to 2 than to 1.5 or 1, and 2.46 is sooo close to 2.5.

So I would say about 4.5 pounds of meat.

But if you're rounding to the nearest pound for both, then you have this equation:

2 + 2 = 4

Because in 1.87, 8 is greater than or equal to 5, and in 2.46, 4 is less than or equal to 5.

So in that case, it would be about 4 pounds of meat.

If this was mental math, I would round 1.87 to the nearest pound and 2.46 to the nearest half pound, making the following addition problem:

2 + 2.5 = 4.5

Because 1.87 is closer to 2 than to 1.5 or 1, and 2.46 is sooo close to 2.5.

So I would say about 4.5 pounds of meat.

But if you're rounding to the nearest pound for both, then you have this equation:

2 + 2 = 4

Because in 1.87, 8 is greater than or equal to 5, and in 2.46, 4 is less than or equal to 5.

So in that case, it would be about 4 pounds of meat.

About, so round

1.87 rounds to 1.9

2.46 rounds to 2.5

so add them to get total

1.9+2.5=4.4 about pouds

the answer is 4.4 pounds (roughlY)

1.87 rounds to 1.9

2.46 rounds to 2.5

so add them to get total

1.9+2.5=4.4 about pouds

the answer is 4.4 pounds (roughlY)

MIDDLE SCHOOL

David sells two calculators for ₹1500 each .He earns a profit of 25% on one and suffers a loss of 25% on the other. Find his total profit or loss on

the whole deal. Also calculate it as a percentage

Answer:

100% profit of 1500

Step-by-step explanation:

One the first calculator David earns 25% profit:

25% + 1500 = 1,875

He gets a 25% on the second calculator:

1500 - 25% = 1,125

In total he receives 1125 + 1875 = 3000

Therefore he has 100% profit